5 skäl som gjorde “Salzburg” toppklubben Bild: RBS

Skugghjälten är Dyadier Samassuke. Transfermarkt anser att malianen är den dyraste spelaren i laget och uppskattar sin överföringsavgift på 15 miljoner euro. Samassuke är den nedre delen av rhombusen och svarar först och främst för att spela på defensiven. Enligt statistiken är malianen en av de bästa i den europeiska tävlingen. I genomsnitt gör matchen 3,5 val och 2,5 avlyssning. Ännu inte N’Golo Kante, men på väg till hans figurer.

anhängare

År 2005, när “Salzburg” kom mycket pengar, delade fansen i två läger. Den första utan entusiasm, men accepterade förändringarna och började stödja klubben som arvtagare till det förflutna, tvärtom, ville inte ha gemensamma band med företaget Red Bull och grundade ett alternativt lag som fortfarande ligger längst ner i den regionala ligan.

Tretton år senare återvände nästan alla fans från den gamla klubben under Salzburgs vinge. Det handlar inte bara om att vinna, men också om den allmänna filosofin. Spelarna är mycket nära fansen, laget lägger på ungdomen och uppnår fenomenal framgång utan kapitalinvesteringar. Enligt österrikiska journalister känner fansen sig med laget – det fenomenala stödet i Österrike. De tre målen i fyra minuter mot “Lazio” – i många avseenden deras fördelar.

“Salzburg” är naturligtvis osannolikt att nå finalen, men den nuvarande kampanjen har gjort för österrikisk fotboll är mycket mer än någon annan trofé. Hittills, “Salzburg” – den enda klubben i Europa, som fortfarande kan göra diskant. För det här laget vill du vara sjuk.

Romerska idrottsman är fel. Finalerna ska spelas av de starkaste, och i Champions League inkluderades domarefaktorn i definitionen av komparativ kraft. Skiljemännen bestämmer sig inte sämre än killarna som är märkta “Golden Ball” – Domarnas domare, inte mästare.

Tecknet “Real” – “Liverpool” är kommersiellt mer lönsamt än det sista “Bayern” – “Roma”, men det finns faktiskt inga konspirationer – bara domare är dåliga.

Och faktum kvarstår: Champions League-matchen är ett tecken, men inte finalen.