Därefter hände det mest läckra

Då verkade det som om “staden” hade tid att på något sätt omstrukturera men inte riktigt orienterade sig i konkurrenternas positioner. Allt förvärras fortfarande ned i djupet av Salah. Alexander-Arnold, Waynaldum, Salah och Henderson organiserade en snabb perepasovka, som igen förvirrade rivaler. Hendersons grova pass lyckades inte förstöra bilden och attacken fortsatte.

Hur “Manchester City” slog “Liverpool” och återvände till den gyllene loppet

Därefter hände det mest läckra: Salah skakade B. Silva och som i träning spelade han Fernandinho i halv position, som under hela den snabba attacken inte kunde orientera sig mot honom. Fångade i det minsta operativa rummet, gav egypten ett gyllene pass till människans gång, och de tunga backarna sov in i loppet.

Hur “Manchester City” slog “Liverpool” och återvände till den gyllene loppet

Nästa var baren, Stones dumhet, den magiska noggrannheten i tekniken som fångar målet och besvikelsen hos Liverpool-fansen …

Pep fortsatte att trycka

Att vara centimeter bort från att upprepa scenariet i matchen mot Chelsea fortsatte Guardiola att böja sin linje och uppmanar sina spelare att göra ett så nödvändigt mål. Om Manet, när Manet slog posten, fortfarande hade 52.4% bollinnehav, hade målen redan nått 59.6. Till skillnad från matchen mot Surrys lag, slutade razzinerna med ett mål. Vid 40: e minuten hade värdarna tre försök omedelbart att skapa ett mål genom vänster flank och satte sig mycket tätt på andra människors grindar.

Det var det tredje försöket som var det avgörande ögonblicket som satte manuset för ytterligare match. Ingenting komplicerat hände och i själva verket hade bara två spelare tillräckligt med talang: B. Silva tog upp bollen i utkanten av motståndarens straffområde, slog honom i ett hörn och placerade det ideellt i Aguero’s ben, vilket var en halv sekund före Liverpools mest tveksamma försvarare.