Domaren dödade Bayern igen

I den första matchen återställde “Real” objektivt. “Bayern” rullade det i mitten, och stunder skapades mer och mer farligt. Efter det första mötet i “Bavaria” måste fortsätta att spela i samma stil, “riktiga” radikalt omstrukturera mittfältet. Istället bara Zinedine Zidane ändrade startuppställningen för positionen förblir spelet i det andra benet exakt samma.

“Real” hade två monsteraktiga taktiska problem:

1. Försvarets organisation. Paret Raphaël Varane och Sergio Ramos just ingen rädsla, så den defensiva linjen kan fångas på frisläppandet av en av de tsentrbekov. Plus Marcelo lämnar alltid positionen och går in i attacken, på grund av detta blir klubben ännu mer sårbar.

2. Obalans i mittfältet. Club försvarade båda matcherna i mitten av en spelare, och det rullas två gånger rivaliserande positions attacker. Kazemiro och Kovacic misslyckades inte matcherna, de togs som en numerisk fördel.

Genom att kombinera dessa två faktorer “Bayern” helt fångade center och stabilt ögonblick som skapats i det fria utrymmet under de två matcher. “Real” är en stor del av den tid som deltar i ett urval av bollen och skapade en stund, “Bayern” drev honom naturligt.
Däremot tog Zidane det enklaste och mest primitiva beslutet – släppte linjen i andra halvleken och stängdes med en defensiv spelare i mitten. Som ett resultat skapade “Real” fortfarande några ögonblick, men fick mycket. Bara i den första halvan av “Bayern” var fortfarande åtföljd av grym otur, och i andra hölls Keilor Navas. Under matchen gjorde ett monster från Costa Rica åtta räddar, Sven Ulrayh i sin tur bara en.

Den enda taktiska ombyggnaden av Madrid var förstärkningen av den högra flanken. I den första matchen blev han enkelt besegrad av Frank Ribery, och David Alaba hjälpte honom, i det andra spelet flyttade Zidane till högerbacken Luka Modric och gav uppenbarligen inte installationen att gå på attacken. Som ett resultat flyttade Ribery till flanken, och gick inte till kanten, än sträckte linjen Madrid. Men även detta löste inte problemet, “Bayern” skapade konsekvent stunder.