Intressant, efter att ha valt ett val till Kina

I Shanghai SIPG blev Oscar snabbt en av ledarna, och i förra säsongen hade han fortfarande någon anpassning till den lokala fotbollen, sedan 2018 avslöjade mittfältaren sin talang. I 28 matcher av det nuvarande mästerskapet registrerade Oscar 12 mål och omedelbart 18 hjälper. Enligt den sista komponenten är brasilianen ledare för ligan, som hans lag vann säsongen före tid.

Intressant, efter att ha valt ett val till Kina, släppte Oscar ut av antalet spelare i det brasilianska landslaget. I valet för världscupen 2018 spenderade mittfältaren endast 3 matcher, men gick inte till Ryssland med laget för sista delen.

Alex TEYSHEIRA – 28 år gammal, Jiangsu Suning mittfältare
Nuvarande kostnad enligt Transfermarkt – 18 miljoner euro

En av ledarna för Shakhtar, Alex Teixeira, i februari 2016 misslyckades också med att motstå frestelsen att flytta till Kina för rymdlöner. Enligt rykten hävdade Liverpool att han var brasiliansk, men Teixeira valde Jiangsu Suning, som köpte sitt kontrakt från gruvarbetarna för 50 miljoner euro.

10 fotbollsstjärnor som ger utställningar i det kinesiska mästerskapet

Den första säsongen i Kina visade sig vara ganska framgångsrik för Teixeira – han gjorde 11 mål i 28 matcher och blev landets vice mästare. Emellertid var 2017 en period av allvarliga försök. Italienska Fabio Capello, som ledde laget, var inte särskilt positionerad för Teixeira-tränare. Den brasilianska spelas inte ofta, och hans team flyrde knappt från nedläggning. Efter att Capello lämnade, gick Jiangsu Suning igen upp och slutade i det nuvarande mästerskapet på 5: e plats. Teixeira känner nu också mycket självsäkerhet i laget, som har spelat 27 matcher i Super League-2018 och gjorde 12 mål, samt 4 assists.