Någon gång senare spelade den 17-årige mittfältaren

Någon gång senare spelade den 17-årige mittfältaren i ungdomslagens match mot Aston Villa. Mor bröt in på stadion och ville gå ut på fältet för att plocka upp sin son. Således uttryckte kvinnan missnöje med de ekonomiska förutsättningarna som klubben erbjöd fotbollsspelaren. Flickan var lugn och Arsenal försökte sätta konflikten på bromsarna på alla möjliga sätt – ville inte förstöra spelarens liv.

På detta lugnade inte kvinnan sig. Hyperopepen mot sonen visades ständigt. Nästa resonant fall inträffade när Ainslie spelade för Ipswich på lån. I april 2016 fick den unga spelaren en utmaning till hans Englands lag i hans ålder. Ipswich huvudtränare Mick McCarthy bad spelaren att stanna hos laget, som i mästerskapet var det dags för avgörande matcher. Mittfältaren själv brydde sig inte om, men min mamma hade en annan åsikt.

Spelaren av “Arsenal” gjorde sin mamma till en bombare. Han hade en anledningPhoto: Mirror, Arsenal

Mick McCarthy är en grundskola tränare, föräldrars gamla skola fansen kommer säkert ihåg hur han utbildade Wolverhampton i eliten i engelsk fotboll. Så, den irländare som såg livet, gav plötsligt ut ett uttalande till pressen, där han klagade över vansinniga förolämpningar från spelarens mamma. Julie var rasande att tränaren inte släppte sin son ut ur klubbens plats. För vad han blev svår. McCarthy erkände att efter sådana förolämpningar i hans adress kan inte hålla spelaren i laget. Efter det här fallet spelade Ainsli för Ipswich endast en match och återvände till Arsenal, och avslutade sin säsong.

Moders version

Julie i en intervju med den brittiska pressen berättade en lite annorlunda version av händelserna. Enligt henne var spelaren inställd mot henne. Dessutom bortskämde han pengar.