Den slovakiska skyttens trabole. Andra ville inte ens spela med honom, säger experten

I slutet av april hade Gáborík en mindre operation och är fortfarande inte riktigt rätt. “Under tiden verkar det som om lägret inte kommer att kunna göra det före säsongen. Situationen förbättras men har fortfarande vissa problem. Jag hoppas att tiden kan återgå till den form han hade i VM “, sade han kanadensisk tv TSN ny general manager of the Kings och klubblegenden Rob Blake.

Nu VM väl förberedda slovakiska anfallaren nyligen påminde fruktade skyttar från tidigare år. I fyra matcher gjorde han två mål och var ett av Europas främsta offensiva styrkor.

I slutet av turneringen blev han skadad och dålig. Resten av säsongen var bara en förgäves oro från hans sida.Bara tio mål var ett svagt kort av en av de snabbaste ligahockeyspelarna någonsin.

Framtiden för Stanley Cup 2014-hjälte blev plötsligt osäker i Los Angeles. Under det senaste året upptäckte klubben en stor insats för att ersätta Gáborík. Om en sårad anfallare, men ingen klubb visade något intresse.

Det var också svårt för tränare Darryl Sutter, som har givit Gáborík mycket mindre utrymme på is.

“Det var ett mycket frustrerande år för honom. Han gjorde det inte alls.Även ett antal lagkamrater var olycklig och hade gjort klart att med honom inte vill spela längre eftersom det rör sig bara på ena halvan av rinken “, erkände han öppet för TSN 690 utländska journalisten Jonathan Davis, som i åratal skrev laget från Kalifornien.

Gaborik är i Los Angeles har ett kontrakt för fyra år, genom vilken tjänar 4.850.000 dollar årligen. Därför närmar sig slutet av säsongen en hel del prat att klubben kunde Trencin patriot betala kontraktet.

“Jag bryr mig inte vad jag inte kan ändra.Beslutet är på chefen, säger Gáborík.

I stället för det men hamnade i en klubb builder Dean Lombardi och Kings coach Darryl Sutter strikt.

Den nya general manager, Rob Blake, dessutom nyligen förklarat som ger Slovakien angripare fortfarande en chans. Han och tränaren John Stevens hoppas återvända till Gáboríks tidigare form.Han tror själv att han kommer att spela i minst fyra år i världens bästa konkurrens.

Och mål?

Rör på Stanley Cup igen och försök att matcha Marian Hoss-landsmannen. “500 mål är en bra meta, förhoppningsvis kommer jag också nå den en gång”, hoppas Gáborík, som fortfarande saknar en bra del.

Exakt 104 mål.