Jordan Pickford, Englands flygande superhjälte, förtjänar hans ögonblick

Första saker först. Anpassa inte din verklighet. England vann verkligen en VM-match på straff, första gången detta har hänt. Det kom alltid också, på ett eller annat sätt. Även när England tog ledningen mot Colombia genom Harry Kane, och sedan medgav sig i slutet, måste Englands spelare ha känt något gå bland dem på planen och flimra in och ut, samma gamla spöke vid högtiden.

< p> Förutom inte helt på samma gamla sätt. Inte alla hjältar bär kappor. Inte alla människor som kan flyga genom luften, armarna är 1xbet utsträckta för att producera ett ögonblick av sinnesböjande, matchvändande atletism bär kappor. Men Pickford var båda dessa saker i Moskva.England slog Colombia ur världscupen i straffsparken för senaste 16 Läs mer

Det finns så många läckra detaljer att pore här.Den här veckan föreslog Thibaut Courtois, nådigt, att Pickford var lite kort för en toppklass målvakt, att han kanske kämpar för att nå bollen ibland.

Det enda svaret, i slutet av 120 minuter här, är: ”Håll det vid upprepning, Thibaut-pojken.” Pickford kan förmodligen säga att han vann det sista 16-slaget två gånger för England. Först genom att producera den största rädda han någonsin kommer att göra i den sista minuten av normal tid.När Mateus Uribes skott kom barrande mot det övre hörnet Pickford läste sin flygning, tog tre snabba steg åt sidan, lanserade sig själv som ett neongrönt ark blåst från linjen i en kul, utsträckte armen, utsträckte fingrarna, sträckte ut naglarna och smackade bollen utanför vinkeln mellan stång och stolpe.

Det var nästan för mycket att ta in i ögonblicket och begravdes omedelbart av colombias utjämnar.

Från hörnet som följde Yerry Mina ledde bollen ner med sådan kraft att det studsade upp och in i målet från toppen av Kieran Trippiers huvud när han 1xbet försökte blockera av en stolpe. Colombia började jogga som om de hade vunnit. Englandslaget “har skapat sin egen historia”, säger Gareth Southgate. Läs mer

Extra tid kom och gick i en oskärpa. Harry Kane gick över. Colombia pressade hårdare.Inte heller gjorde tillräckligt för att vinna.

Och så till det oundvikliga. Det var till och med tid för en vridning i slutspel till slutspel. Med shootout på 3-2 till Colombia steg Jordan Henderson upp och jonglerade bollen till stillhet på nerverna. Du visste precis vad som skulle hända. David Ospina kastade sig ner för att gömma sin spark bort. Samma gamla England, kraschar alltid i samma bil.

Förutom inte här. Först slog Uribe sitt spark på baren. Trippier hittade en liten inlösen av sin egen och placerade sin spark i hörnet med en underbar känsla av lätthet.

Och så till det avgörande ögonblicket. Pickford var fortfarande på sin linje när Carlos Bacca gick för att slå sin straff, dra i knäna, redo att våren. Pickford gissade inte rätt.Han visste redan och kastade sig åt Baccas vänster när bollen slogs men befann 1xbet welcome offer sig synligt ur synk, framför bollen, medan den nedåtgående flexen i överkroppen tog honom bort från sin väg bara lite.

På det minsta ögonblicket gjorde Pickford ett annat val, och höjde sin vänstra arm i de sista tummen av bollens flygning. Detta är inte något som vardagliga människor får göra. Titta på en Major League Baseball hitter och vad som träffar dig är hur sent händerna rör sig och med så lätt whiplash hastighet.Bollen var nästan på Pickford när han flänkte men det räckte för att skicka Baccas kick som studsade upp och ut och bort från sitt mål, hängande i luften konstigt när ljudet tycktes rusa ut ur stadion. Englands straffhjälte, Sverige marscherar vidare och kvartfinaler att njuta av – VM fotboll dagligen Läs mer

Bacca gick bort. Pickford hoppade två steg framåt, böjde knäet och utförde en underbart kontrollerad stans av luften. Och med rätta. Detta var ett ögonblick som sträckte sig uppåt i armen och in i så många andra saker: till planering och träning, rätt data krossat, ögonblicket grundligt visualiserat.Det gick tillbaka in i åren av praxis, genom lånet besvärjelser i Alfreton Town, Burton Albion, Carlisle United, Bradford City och Preston North End; genom ögonblicket fick han höra att sluta äta skräp av David Moyes i Sunderland och lägga på en något förödmjukande specialdiet.

Det föll Eric Dier att plantera sitt spark lågt och hårt och i hörnet, och att gnistrar scener av verkligt obunden firande i slutet av ett häpnadsväckande, ibland otäckt spel.

Mina tillbringade så länge kramar och klappade Raheem Sterling under första halvlek att han förmodligen kommer att sakna honom ikväll, kanske känner sig snuggling upp till hans största kudde bara för att få den simulerade kontakten.

Innan timmen knäppte domaren, Mark Geiger, äntligen, piskarna från hans mentala foul-ometer som sprickar bort allt snabbare och slutligen skjuter upp genom taket som Kane samlades av Carlos Sánchez i ett hörn.Kane slog bort straffen med lätthet. Därefter nådde stadion i 30 minuter av giftig semifotboll, varje arm grepp, varje skena skänkte, någonsin hår på varje nacke twizzlade och tweaked.

Colombia förtjänade sin utjämnar för en livlig prestanda. Men Pickford förtjänade också sitt ögonblick, ett som hade undgått Peter Shilton, David Seaman och Paul Robinson och som lämnar England på väg in i kvartfinalen och ett datum med Sverige medan han känner sig konstigt lätt och fri från bagage, de kommande 12 dagarna helt öppna. Spela video 1:05 Englands historiska vinner i straffspark för världscup utlöser vilda fester – video