Kácek Dostál gick smidigt till MS i Račice till sista delen av kilometern

I lördagens final program kommer att komplettera canoeist Martin FUKSA, som avancerade till kamp av ädla metaller kilometer från morgon värmer. Han anlände till semifinalen i mitten av spåret och lämnade inte första platsen. Race vanns av en halv båten innan och närmaste konkurrent på banan, som förra året vann OS-silver tillhör allvarliga adepter guld.

semifinal loppet var snabb. Från början var den tjugoårige belgiska arturen Peters arg. “Jag trodde att när de blåste kunde de inte stå emot det. Kunde inte hantera det “, sade mästaren 2014. värld

Så småningom trappas tempot och i mitten av banan var inte lika trött som vanligt, när han går till fullo. “Så det var en mer patetisk tävling.Jag kommer inte att säga att jag var halvvägs för att gas, absolut inte. Men hundra procent kraft är det absolut inte ännu “, säger Dostal.

Deblkanoistky Ježová och Součková ockuperade i semifinal förra framsteg tredje plats, som delades med en annan besättning. Lördagens rida på medaljerna ombord tio båtar. Startsidan

Första tjeckiska landslaget tänkte till fjärde plats, men efter ankomsten Ježová väntar de officiella resultaten. “Jag trodde att jag skulle ligga på lön tills det bekräftades. Jag sa: Om jag steg, kunde det vara fjärde platsen. Det är så jag har fortfarande hopp, “sade hon till reportrar tjugosex kanotist.

Väntar hon förde glädje till finalen tjeckerna gled i ett dött lopp med den brasilianska.Tusendels sekund vid samma tid på en sådan viktig position Ježová mer erfarna. “Som aldrig detta vid denna tidpunkt plats när beslut om vem som går till final och som inte är. Det är en sådan ovanlig situation, vad som hände “, sade hon.

Šlouf och Sterba, medlemmar av den framgångsrika Kajak fyra, femhundra avancerade till finalen från första hand. De fick höra att börja. “Jag har tagit som förut, jag försökte ulejt, och det fungerade”, sa han Šlouf som först säkrade finalen i Senior MS.

Sterba berömde framsteg semifinal.Innan honom var han orolig för att han ansåg honom den tyngsta av två semifinal rider. “Men nu var resan rätt från början, så jag funderade på hur bra det var när jag var ungefär tjugofem. “Den andra halvan av K4-besättningen, Spicar och Havel, har gått på en dubbelspår för att slåss för tredje plats. Tvärtom fick de en varning vid första början och de somnade där. Så mycket mer pågick i processen.

“Det var ont. Det var hemskt att vi gjorde. Då började vi komma på spåret, men det tog oss all styrka, sade Havel. Vid fredags fyra säger de att de kan regenerera. “Låt oss sova.Naber krafter igen, just idag var en sådan ansträngande “, säger Špicar.

I finalen deltar ändrade debut på senior tonårs MS deblkajak består av sexton Sobíškové och fortfarande ett år yngre Gilead. Med utmärkt sista kvartal vänster bakom schweiziska spår, vilket ger dem tillräckligt för att avancera från tredje plats.

“De sista 200 meter på något sätt verkligen ville gå”, sa Gilead. “Vi ville inte ge det gratis,” tillade hon. Från den fjärde finalen var flickor från MSJ till pětistovce mycket glada som sedan kan delas med dojatými mödrar.

paddlare Sofia Kinclová slutade i semifinal femhundra väl slå dubbelt kanot Petr Fuksa, Daniel Korinek.På off hundratals passerade över genom semifinalen canoeist Dan Drahokoupil inte deblkajakáři Martin Seidl, Andrew Bišický.

Läs på torsdagsmorgonprogrammet i Račice HÄR