Bet365 stöder DevOps för att förbättra webbplatsens tillförlitlighet

Onlinesatsningssidan skapar ett DevOps-team för att förbättra webbplatsens tillförlitlighet och säkerställa att applikationer distribueras snabbt.

Online bookie Bet 365 Sverige har etablerat en DevOps-funktion som går tom för sin teknikverksamhet, Hillside Technology, för att påskynda IT-verksamheten.

DevOps-teamet, som drivs från webbplatser i Stoke och Manchester, samlar flera operativa team, inklusive mjukvarulansering, IT-drift, problem- och incidenthantering och tjänsteleverans. Hillside Technology bildar också en webbplats för tillförlitlighetsteknik, vars rekrytering pågår.

Företaget hoppas att det nya DevOps-teamet kommer att stödja programvaruutvecklingsprojekt och minska förseningarna med att introducera nya applikationer, samtidigt som webbplatsens tillförlitlighet förbättras.

Bet365 sa att det 70-starka teamet kommer att samarbeta för att identifiera nya principer, tekniker och arbetssätt som kan driva operativ automatisering, öka övervakningens sofistikering och förbättra distributionsledningarna.

“Jag ser inte DevOps ändra programvaruutvecklingsmetoder”, säger Steven Briggs, Hillside Technologys nyutnämnda chef för DevOps. ”Den kritiska frågan är hur man kan hålla jämna steg med det ständiga behovet av att släppa programvara, samtidigt som plattformen förblir stabil och säker. Det är absolut nödvändigt att modernisera vårt tillvägagångssätt för verksamhets- och släppaktiviteter, och vi tror att ett DevOps-tillvägagångssätt kan hjälpa till med detta. ”

Han sa att teamets övergripande mål är att få större inblick i livssystemens hälsa, öka IT-automatiseringsnivån inom IT-verksamheten och dela insikter med utvecklingsteamen.

Under de kommande 12 månaderna räknar Briggs med att övergången till DevOps kommer att göra det möjligt för Bet365 att automatisera mer IT-verksamhet.

”Vi har en stor IT-egendom. Vi kommer inte ha gjort en helhetsförändring inom hela gården inom 12 månader, men vi kommer att fokusera på var behoven är störst, sade han. ”Jag förväntar mig att jag kommer att se högre nivåer av automatisering. Vi har också ett mycket mer informativt sätt att förstå hur ett system kan påverka ett annat område och en gemensam förståelse för utvecklings- och plattformsteam. ”

Till exempel sa han att om ett problem uppstod med en viss switch i nätverket skulle Bet365 ha en bättre förståelse för vilka applikationer som sannolikt skulle påverkas.

Briggs sa att DevOps skulle göra det möjligt för Bet365 att införa självrensning och dra nytta av en viss mängd IT-självläkning. “Om” x “händer är svaret alltid att göra” y “, det finns en möjlighet att automatisera denna enkla uppgift. Det kan helt enkelt handla om att starta om servern, sade han.

Automatisering av till och med enkla IT-uppgifter tar bort det repetitiva arbetet i samband med IT-operationer, vilket frigör administratörer för att fokusera på mer komplexa uppgifter. Enligt Briggs erfarenhet tenderar företag också att uppleva en snöbollseffekt med automatisering, eftersom människor blir mer självsäkra om att automatisera manuella uppgifter.

”Vi vill ge verksamheten verktyg, instrumentpaneler och automatisering som behövs för att öka värdet det erbjuder verksamheten. Detta kommer att innebära att man bryter ut teamet och teknologisilor som annars kan hindra hur helhetssystemet förstås och hanteras, säger Briggs.

“Vi kommer att bygga en bild av hur alla delar av systemet fungerar tillsammans och utveckla tekniska principer som gör övervakning, rapportering och självdiagnostik / läkning mer uppnåelig.”