Det är även svårt att hitta några skott

Kämpa, slåss, slåss

Det är även svårt att hitta några skott för att beskriva spelarnas engagemang på fältet i den här matchen. Spelarna hade fortfarande tillräckligt med styrka, allt såg ut som en riktig mästerskap för 6 poäng. På varje plats på fältet fanns det ett riktigt krig för någon rebound, den släppta bollen. Trots det faktum att “ManCity” hade en liten fördel, gjorde Guardiola-spelarna alla ansträngningar för att kontrollera situationen. Här, förresten, var Fernandinho tillbaka i orden och i gott skick. Redan vanligt blev brasilianen ledare i urvalet och samlat in ett antal viktiga returer i fältets mitt.

Bernardo Silva blev också förvånad över sitt engagemang och blev ledande inom antalet försök att kvalificera sig – 8 (han har 3 framgångsrika val, vilket inte heller är dåligt). I Liverpool gjorde Robertson och Henderson mest poäng och samlade 4 respektive 3 val. Trots det faktum att det inte fanns så många ögonblick såg matchen verkligen ut och det kan knappast sägas att det var tråkigt. Något liknande hände i första omgången.

“Liverpool” hittade fortfarande sin chans tidigare

I den ständiga kampen, taktiska drag, noggrannhet och många andra saker var lagen igen (i höstmötet var det första slaget på målet redan 62 minuter bort) de glömde sina poängsatser. Totalt var det för första halvåret två slag (1 mål vardera), men det var Liverpool som var närmare att göra motståndaren öppen och kräva mer bekväm fotboll. Det var redan möjligt att rita en parallell med en annan match där “staden” hade svårigheter. I matchen med Chelsea försökte Guardiolas avdelningar även försiktigt kontrollera spelet, men hela tiden kom de över säker ställning och i hela första halvlek verkade det som om Chelsea skulle hitta sin stund för målet. Där gjorde Kante i slutet av första halvan av spelet, och Mane kunde ha gjort allt mycket tidigare …

Det började med det faktum att Hendo kom precis där och vanligtvis, men efter att ha fått bollen från Lovren, var han tvungen att leta efter någon annan att gå tillbaka. Här, mycket i tid, sjönk Veynaldum djupt till försvaret och kunde fånga Sana på motsatt sida. Från detta började en mycket sällsynt brytlinje träffas.