En gång en av världens fotbolls mest lovande framåtriktningar

Men det är uppenbart att Teixeira från den potentiella stjärnan av europeisk och världsfotboll i Kina blev gradvis bara en småstad idol som inte har några speciella utsikter framför honom. Åtminstone, för hans 28 år har Alex fortfarande ingen enda match i det brasilianska landslaget.

Alexandre PATO – 29 år gammal, anfallare Tianjin Quanjian
Den nuvarande kostnaden för versionen Transfermarkt – 8 miljoner euro

En gång en av världens fotbolls mest lovande framåtriktningar sedan januari 2017 spelar också i Kina. Hans för 18 miljoner euro från “Villarreal” förvärvade “Tianjin Quanjian”, där Pato anses vara en av ledarna i laget.

10 fotbollsstjärnor som ger utställningar i det kinesiska mästerskapet

Alexandre, som många, gick till Kina på grund av höga löner. I Europa var ingen villig att betala honom 10 miljoner euro per säsong, som erbjöds i medelriget. Pato uppfyller emellertid dessa investeringar. Den här säsongen, med en väldigt mycket svag nivå i spelet från Pato Tianjin, gjorde Pato 15 mål och 3 biträdde i 22 Super League-matcher.

Vad är sant, om Pato kommer att förbli i Kina och nästa år är fortfarande okänt. Mycket av denna fråga kommer att bero på huruvida Tianjin Quanjian kan fly från att sänkas i klassen. Patos lag har bra chanser för det, men allt är matematiskt möjligt.

Javier MASKERANO – 34 år, Hebei China Fortune mittfältare / försvarare
Den nuvarande kostnaden för versionen av Transfermarkt – 3 miljoner euro

En erfaren argentinska i säsongen 2017/18 började förlora mark i Barcelona på grund av vad han insåg att det var dags att ändra något i sin karriär. I januari 2018 lämnade Blaugranas för 5,5 miljoner euro Maskerano till Hebei China Fortune, där Javier fick möjlighet att spela axel till axel med sin landsmän Esekiel Lavessi.