För första gången uppdaterade “Juve”

För andra gången i historien lyckades Sunderland göra ett rekordköp arton år efter det första – 1922. “Black cats” signerade fullback England Worny Cresswell från South Shields för 5,5 tusen pund. Tre år senare, 1925, uppdaterade Sunderland själv sin rekord, undertecknade Bob Kelly, Burnley framåt, för £ 6.500.

Efter denna långa 28 år var “Sunderland” inte på toppnivå i överföringsstriderna, men år 1950 påminde återigen om sig själv, att köpa från Trevor Ford från Aston Villa. För den walisiska anfallaren lagde “svarta katter” 30 tusen pund med 3,5 tusen, vilket ökar överföringsrekordet, som tidigare tillhörde “Preston”, vilket Eddie Quigley förvärvade från Sheffield Wednesday.

“Yuventus” – 4 gånger

Utseendet på den italienska toppklubben, som har ett rekordantal segrar i landsmästerskapet, är inte oavsiktligt i vår lista. Juventus har alltid varit en väldigt försiktig spelare på överföringsmarknaden, men investerade ofta i nya aktörer och ställer in rekord. De till nuvarande i tillgången till den “gamla signora” fyra.

För första gången uppdaterade “Juve” överföringsrekordet 1957, då den argentinska Enrique Omar Sivori anlände till Turin från flodplattan. För angriparen lade Juventus ut 93 tusen pund, medan Sivori själv spelade 215 matcher i det italienska mästerskapet för Turints, utmärker sig med 135 mål och blev tre gånger i nationalmästaren.

Elva år senare anlände Juventus på nytt världsmarknaden med en stor del – 1968 kom fram till Varese, Pietro Anastasi, i Turin, för överföringen varav 500 000 pund betalades. Den här spelaren spenderade åtta år i “Old Signora”, som spelat 205 slagsmål i Serie A och har skildrat sig med 78 mål.

Nästa gång tog det 22 år för Juventus att bli en marknadsrekordinnehavare. 1990, för 8 miljoner pund, signerade Turints framåtriktaren Roberto Baggio med Fiorentina. I fem årstider, i en svartvitt T-shirt, spenderade Divine Tail 141 matcher i det italienska mästerskapet, som skiljer sig åt 78 mål och vann guldmedaljer en gång.