Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

I början av “noll” i Premier League kommer att bli en revolution. Spartaks absoluta överlägsenhet kommer att bli intet, och klubben själv kommer att ge upp makten lika lätt som kommunisterna ’91. De kommande tio åren kommer den feta kakan i rysk fotboll att delas av lag som är hungriga för seger: armébataljonen under ledning av Gazzayev, Cherkizovsky snabbtåget Semina och St. Petersburg-pojkarna i Petrzhela.

Familomvärden för Lokomotiv. Järnvägsarbetare förstör Spartaks hegemoni

Den första att plocka upp fotbollskrona som föll från huvudet för den oskulda rödvita linjalen kommer att vara Lokomotiv. Järnvägsarbetarna kunde skryta med en stark komposition, i vilken den smarta Loskov med sina radiostyrda överföringar lyste, den snabbfotade målskytten Sychev, som erövrade hjärtan hos rödgröna fans, Izmailovs talang, som Arsene Wenger ville locka in i gunners lägret. Och tillsammans med coachinggeni Palych och de administrativa framgångarna för Filatov, som upprätthöll en stabil ekonomisk puls för klubben, var inte Lokos ledarambitioner överraskande. Genom att kasta mer och mer kol i ugnen kommer järnvägsarbetare att påskynda sin motor till mästarehastigheter 2002 och 2004, och tvinga dem som försiktigt kallade Lokomotiv att bita det femte hjulet i Moskva fotbollsvagn.

Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

På tal om Semino-Filatov “Loco”, är det heligt att inte nämna elementet utan den rödgröna framgångsformeln inte skulle vara komplett. Det är en unik atmosfär som hängde vid basen i Bakovka under dessa härliga tider. Hon förenade alla klubbmedlemmar, från presidenten till en enkel rengöringsdam, till ett enda samhälle – en familj där alla bryr sig om alla utan att uppmärksamma social status.

I fall då enkla mänskliga relationer uppskattades över de ökända företagens intressen, kommer det i Lokomotiv på nittiotalet och början av noll att plockas upp på ett helt godståg. Ta åtminstone historien om Anatoly Mashkov.