När Roman Abramovich 2003 började ge Chelsea pengar

När Roman Abramovich 2003 började ge Chelsea pengar, blev laget snabbt ett av de starkaste i världen och det mest aktiva på transfermarknaden. Sedan dess löste de “blåa” alla sina problem helt enkelt genom att köpa stjärnförstärkningar.

Det verkar som att den gamla (och dåliga?) Vanan måste överges 2019 – tack vare UEFA och dess förbud. Naturligtvis kommer klubben att överklaga, men hittills är verkligheten oförändrad. Under tiden har laget länge svullnat från överflöd av ballast. Hon har redan lämnat 21 spelare, och detta är bara början. Vem annars kan och borde säljas?

Danny Drinkwater

Frank Lampards järngrepp. Vem kommer att sälja den nya Chelsea-tränaren Foto: premierleague.com

Den 29-åriga mittfältaren från Leicester dök upp på Stamford Bridge 2017, och han kostade mycket pengar – 35 miljoner pund. Men engelsmannen var inte lycklig: nästan omedelbart verkade han “redundant” i sammansättningen av Maurizio Sarri. Kanske kommer det nya lagledaren Frank Lampard att lita på sin landsmann mer, men Chelsea har mer än tillräckligt med spelare i sin roll.

Danny Drinkwater tjänar 100 000 pund i veckan, och Jorginho, N’Golo Cante, Ross Barkley och Ruben Loftus-Chick andas i bakhuvudet. Låt oss vara ärliga: du kan leva utan Danny.

David zappacosta

Frank Lampards järngrepp. Vem kommer att sälja den nya Chelsea-tränaren Foto: premierleague.com

Pet Antonio Conte bevisade aldrig sitt behov av en klubb där han alltid stannade i skuggan av Cesar Aspilicueta. Den 27-åriga försvararen blev inte en vanlig deltagare i fotbollsslag och han gillade inte fansen.
Istället har Lampard Rhys James – både ung och begåvad och sin egen lokala. Han hade bara en utmärkt säsong på Wigan. Fikayo Tomori, en underbar vän till tränaren, förtjänar också att nämnas.

Den begåvade, men oturliga Misha Batschuay fick inte fotfäste i Chelsea – och här var han tillbaka 2016, flyttade från Marseille för 35 miljoner pund. Från det ögonblicket, var han spelade, i “Borussia” från Dortmund, “Valencia”, “Crystal Palace” …