Oväntade Zlín-skyttar. Den utvisade med Holík gav Karviná en snabb kontrollkamrat

Han var den enda som fick fem omgångar, för en vecka sedan tappade han härligt Sparta med sin åttonde höstträff. Först efter en och en halv månad fann Fastava Zlín fotbollsspelare en annan ligaskyttare än Jean-David Beauguel. Och till och med två.

Även utan deras kanons bidrag slog de Karviná 2: 1, var den franska rockaren representerad av Pavel Vyhnal med Libor Holík. I Zlín träffade de båda för första gången, deras glädje delades i början av andra halvlek bara 131 sekunder.

”Jag är glad att de lyckades. De förtjänade båda det. Paul för det lidande han hade bott här under de tre sista kvartalen. Holas väntade tålmodigt på sin chans och utnyttjade den, ”sa Fastava-tränaren Michal Bílek till de oväntade skyttarna.Vyhnal bytte till Letna från Vlašim som den bästa skytten i den andra ligan på vintern, men han spelade bara tre matcher under våren på grund av utdragna hälsjässkador och gjorde sin tredje höststart mot Karviná, först i baslinjen – More.

Jag tänker bara inte skjuta. Jag är glad att det lyckades, ”log Vyhnal efter att han rensade det millimeternäkra centrum av Bartošák i den avslöjade grinden.

Innan han senast slog topptävlingen den 26 februari 2012, som en tjugoårig sucker i České Budějovice. ”Är det så länge sedan? Det är 20 år gamla Libor Holík kom ihåg båda målen. Den första han gav ett och ett halvt år till Sparta för en gäst i Karviná, som han skickade tom till Schlesien på lördagen.Han överträffade till och med målvakten Berkovec tack vare den återkommande quarterbacken Moravec. “Jag skrev inte någonting före spelet, men det kommer förmodligen att kosta mig något i hytten,” Holik, som dök upp i öppningen elva på hösten bara för andra gången. Mot Sparta och Karviná bekräftade motiveringen av nomineringen samt läkt Vyhnal. Jag är glad att han blir cool.Han kommer att öka tävlingen i spetsen, ”nöjd Bílek.

Målskärmen har därmed avmarkerat alla fyra Zlín-framåt efter fjorton omgångar. Bílek säger att Poznar för Unibet närvarande är den näst bästa målskytten för laget.

Även om Zlín frös med Karvina i början av andra halvlek med två mål på 46 och 48: e minut, var han orolig för segern fram till slutpistolen.

”Jag har en fantastisk introduktion till andra halvlek. Men slutsatsen var svår för oss. Motståndaren kände en chans efter minskningen och matchen var spännande tills sista minuten.Segern är värdefull, ”sa tränaren för Zlín, som steg upp till tredje plats. “Fjärde platsen är fantastisk,” sade Vyhnal.