Redan 1963 bröt Roma denna rekord

Inter avslutade dock sin första rekordavtal 1961, när det tog med sig Barcelona-mittfältaren Luis Suarez Miramontes till Italien, med namnet “Architect”. Den överföringen kostade statskassan i Milan-klubben 152 tusen pund, som omedelbart överträffade den tidigare rekorduppsättningen av Juventus 1957 på flodplattformen för Civori med 59 tusen.

Redan 1963 bröt Roma denna rekord genom att signera 250 000 pund för Angelo Sormani på Mantova, men fyra år senare var Inter igen högst uppe med att ha köpt danska framåt Harald Nielsen för 300 tusen från Bologna vilken i lägret “Nerazzurri” på grund av skador och problem med fetma hade inte någon lycka alls.

Trettio år senare, 1997, påminde Inter återigen sig själv med en stor del. Den här gången kom den brasilianske framåt Ronaldo till Giuseppe Meazza från Barcelona för 19,5 miljoner pund. Inter”.

Monsters på marknaden. 5 klubbar, oftare än andra uppdateringsöverföringsrekord

Inter uppdaterade världsöverföringsrekordet 1999, då det också undertecknade den berömda framåt. De var Christian Vieri, för vilken Lazio fick 32,1 miljoner pund. Bobo själv blev en av de mest formidabla Nerazzurri-spelarena i attacken och gjorde 103 mål i 144 ligamatcher på sex årstider.

“REAL” – 5 gånger

Det verkar som om Madrid-klubben alltid har velat köpa med chic, dock alla fem av sina rekordtransaktioner som gjorts efter 2000. Allt började med ankomsten av klubbens president Florentino Perez.

Den första betydande överföringen av Perez var Luis Figo, som flyttade från Barcelona till 37 miljoner pund. Den här affären chockade hela fotbollsverdenen, och de katalanska fansen kallade portugisiska en förrädare och slog till och med en grishuvud på fältet i avsky på Luis.