Vilka klubbar hjälpte Bolt?

Varje man som är förtjust i fotboll, tänkte åtminstone en gång i sitt liv om att han skulle vilja omskola från en enkel fläkt till en fotbollsspelare, även om det bara var en match. I Ryssland har till exempel skapats ett stort antal amatöravdelningar där nonprofessionals spelar enligt reglerna 8 till 8 för sitt eget nöje. Till skillnad från feta män som leker med barn på lådan i närheten av huset, är Bolts önskan åtminstone stödd av logisk anledning – han är en professionell idrottare, som länge arbetat hårt och tränade.

Som du vet är Usain ett långvarigt fan av Manchester United English – en gång i en intervju med en jamaicansk sprinter som blev 32 i augusti i år, berättade han för reportrarna om att sträva efter att bli en professionell fotbollsspelare, till och med i slutet av en sprinters karriär. Då vred många människor sina fingrar på huvudet och kallade japanskens till synes naiva lust en “barndomsdröm”, men i år gjorde Usain stora framsteg.

Vilka klubbar hjälpte Bolt?

Ett stort antal professionella fotbollsklubbar från hela världen har uttryckt en önskan att hjälpa Usain i sin strävan. Någon erbjöd sig att träna i obestämd tid i klubben, någon var redo att underteckna ett juridiskt undertecknat kontrakt med Usain, någon uppmanade den jamaicanske sprinteren att titta på spelet. Den första klubben som bestämde sig för att åtminstone delvis hjälpa den berömda sprinteren i sin dröm var det sydafrikanska laget som heter Mamelodi Sandowns. Bolt anlände i Sydafrika i slutet av januari och började träna som en del av det mest framstående, kanske laget från Sydafrika. Om någon undertecknande av kontraktet, även i teorin om talet, genomfördes inte – Bolt tränade just under ledning av coachingpersonalen “Mamelodi”, som lärde sig fotbollens grunder när det gäller teknik och taktik. “Mamelodi” lade regelbundet upp olika videoklipp på sociala nätverk, där Bolt i träningsskjortan försökte ge sina korrekta överföringar till sin partner, med vilken han tränade på kortdistansutrustningar.