Svagrovsky från Litoměřice: Hradec-pojkar är bättre än Spartas

“Jag kommer i åldern när jag ska ta roll som ledare”, säger han. “Det passar mig, jag har inga problem. Självklart måste jag visa den på is. Vi yngre pojkar, vi äldre, visar riktning för att följa det senaste året. Det var då de gick och då var det hela säsongen. “Litomerice-kadren har gått igenom en dramatisk perestroika.Och eftersom Utraquists ändrat sin affiliate klubb istället Sparta samarbeta med Hradec Králové Mountfield.

En Švagrovský tribal hockey Extraliga Hradec Kralove till denna rockad lov.

“Med Sparta var det av ekonomiska skäl bra, skickade en hel del spelare, “han återvänder till de senaste säsonger i Litomerice. “Men skulle en del Spartan pojkar inte missbruka den, men trodde att de har mer än 1: a ligan. De ville inte ha det lite. Plötsligt upptäckte de att detta inte är en dålig konkurrens och att det inte finns något roligt i det för att främja långsiktigt. Jag tycker att Hradecs ungdomar är typ av lite bättre killar.De kan vara en samverkande och bättre passform, de kunde fungera bättre. ”

Hittills har dock Litoměřicím knarrar, förlorade alla fyra beredning. En av de tränare Daniel Tvrzník panik “Försäljningen går upp”

Švagrovský säger: “Förändringar med oss ​​och var mycket mer om någon kommer till vår tränare sa. Allt måste sitta, men snabbt. Vi måste fånga en svår start på säsongen, för då jaga det någon gång i januari, skulle det vara onödiga nerver. ”

Förutom den nya arenan Tvrzník leder världsmästaren Jiri Kucera, delegerat Mountfield. “Det är karismatiskt. Jag fick det för tredje året och jag kan inte tala högt nog av honom “, säger Švagrovský som skytteltrafik mellan de två klubbarna. “Vad mr Kučera säger, det är sant, han är bakom hans.Han kommer att hjälpa på is, och han vet när man ska spränga, när man ska ropa när saker ska lösas. Med Dan Tvrzník kommer det vara bra par. “Ett annat bra eller ganska exceptionellt par med Litoměřice sönderdelades. Jaroslav Kalla förlorade partner Vitezslav Bilek, som är i Kladno.

“Låt oss vara ärliga, det var den bästa tandem i 1: a ligan”, säger Švagrovský. “Bielek gjorde 34 mål, Kalla hade nästan femtio inspelningar, varav cirka 45 var de första. Det kommer att bli svårt att ersätta, men Jarda kvar och en del har också en goalscoring boys “Tvrzník säger:”. Den första att Kalle sidlinjen ser vänsterkanten eftersom spelare till honom är skadade eller sjuka. Sick bay stör oss. ”

Vem blir kapten efter Martin Novak, som stärkte Prostejov?De erbjuder endast fyra är i trettioårsåldern trupp: Kalla, Pavlas, Krstev eller bara Švagrovský. “Jag vet inte om tränare eller spelare kommer att välja. Samtidigt Céčko cirkulerar bland yngre pojkar att samla in pengar i kassan “, säger Švagrovský.

Extraliga har 51 startar i den första ligan 340. Det förenas att i den kommande säsongen kommer att lägga mer poäng den näst högsta i tävlingen.

“Hradec har enorma ambitioner i år, gör ingen hemlighet av det faktum. Om man tittar på sin roster, är stötande styrka riktigt bra. Genom att minska antalet obligatoriska ungdomar har mer eller mindre erfarna spelare, fyra femmor. Att komma dit är svårt just nu.Cadre är mycket en packad coach har Draisaitl dem som tror. ”

Men när sjukvårdare kan Švagrovský andra Litomerice kan ringa upp extra ligan, det är motivation. “När du ringer mig, jag gillar det.”

Hittills har dock fokuserar på Litoměřická uppdrag. Tröjan har utraquists tredje året och förra året i 50 matcher inskrivna 35 poäng (18 + 17). “En del av familjen är från Litomerice, för mig är det faktiskt hemmaklubben. Jag har en farfar i stan, och ibland kan jag sova med honom. Dessutom hem till Prag och det är en kort två månader väntar ett andra barn. Allt passar mig. När du kom ut Hradec, om något annat, tänkte jag. “