Kvalificering för Tjeckiens Grand Prix: Hanika slutade sjunde, Kornfeil tjugonde

I MotoGP vann han polepositionen Spaniens Jorge Lorenzo på Yamaha, som skapade en ny rekord av Masaryk Circuit 1: 54,989. John Niccolo Antonelli, som besegrade två tusen av Danny Kent-serien i Storbritanniens bästsäljande serie, vann Moto3s svagaste kub. I Moto2, ledande MS MS Johann Zarco från Frankrike för femte kvalificerad säsong seger. Hanika, den bästa tjeckiska i årets VM-säsong, uppnådde det sjunde målet för sitt mål. I förväg gjorde han ett bra resultat om han började från de fem bästa. Han gjorde det inte bra på fredagen och var inte nöjd med KTM-uppställningen.

“Men vi gjorde mycket framsteg tidigt på morgonen.Under natten bytte vi nästan hela motorn, inklusive chassi och motor. Och det var mycket bättre även om jag inte var så hög (i resultaten). Vi gick till hade använt gummi, “sade han till reportrar Hanika.

Den kompetens och sätta nya däck på sista varvet avgjorde sjunde plats. Han har varit i spetsen sedan starten av kvalifikationen. “Helt från början körde vi snabba hjul. Jag är glad att vi lyckades sätta upp “suckade Hanika, som så småningom delade en tusendels sekund mellan den sjätte och Brad Binder Sydafrika och flytta till den andra raden.

” Det är min lagkamrat .. Sjätte och sjunde platsen är bra. På Brno banan är inte dåligt att ta första sväng vänster “ser med ett leende fördelar sin position.Sjunde plats i kvalificerande jämfört med den näst bästa tjeckiska resultat i Brno sedan 2007, när Lukas Pesek var femte.

KORNFEIL ett liknande resultat inte kunde uppnås. Liksom alla andra, han snabbare i dag jämfört med fredag, men loppet att kvitta från sjunde raden.

“Tid är bättre jämfört med fredag, men tyvärr allt snabbare. Tjugonde plats är inte därför jag är här, men som sagt, så med tiden jag är ganska nöjd. Synd det inte fungerade en snabb varv. Jag vet att det kan gå “, sade han CTK Kornfeil, som hoppas att hans ras lossnar bättre. “Vi har en bra rytm, vilket bör vara bra.Det är viktigt att komma ut start och någon framför mig föll inte “, säger han ville.

Det enda tjeckiska ryttare i MotoGP Abraham, som är mästerskapet återvände efter juni foten kirurgi, körde i kvalet och i fredagens träningar sista gången . Brno tjugofem konkurrent en benskada som fortfarande avsevärt gränser var omkring 758/1000 långsammare än förra Claudio Corti från Italien. I hemmet Grand Prix så vidare som ensam i den nionde raden.

“Jag känner mig inte riktigt bäst. Jag är ledsen att vi inte upprepade morgontiden (morgonträning) när jag var under 1:59. Det var inte mycket i kvalifikationen. Benet gör ont mycket, och söndagsloppet blir oerhört svårt.Situationen blir lite värre, säger Abraham.

Han är fast besluten att hålla fast vid hela loppet, även om han står inför en hård 22-runda. “Vi har nu gått högst fyra fem omgångar, så det blir väldigt obehagligt. Jag vet inte hur man känner efter tio omgångar, säger Abraham, som också var den sista i 2011 års Grand Prix i kvalificeringen. “Det är en obehaglig känsla. Ingen gillar att vara sist. Men foten är sårad. Det skulle bli en enorm framgång för att nå målet, “tillade han.

Den första raden blir de bästa tre männen i världsserien. Spaniens Lorenzo lämnade 74 000 landsmän och världsmästare Marc Marquez på jakten i kretsen.Den tredje tiden togs av ledaren av serien och Lorenzo italienska kollega från Yamaha Valentino Rossi.