Kungliga scenen under tjeckernas riktning: Vunnet av König leder Vakoč överallt till Bárta

Přetěžkých 199 km från Mohelnice till Sternberg, trots berg, med 4000 fallhöjdsmeter och sju vrchařskými bonus. Värmen igen är en stickande värme. Sådan var lördagens meny som kontrollerade pelotonet.

För Leopold König var det en terräng som är välbekant och där han gav sin seger att glömma besvikelse öppnings laget tempolopp.

För den colombianska sprintern Fernando Gaviria i en rosa jersey ledare, var det Tvärtom, som förväntat, för tungt ett test. Tjugo år gammal från Etixxu tog 61: a plats brist tolv minuter och sjönk till ordern.

Hans stabil men fortsätter att hålla den totala ledningen. Detta är tredje dagen och den tredje Etixx-gruppledaren.Efter Stybar och Gaviria tog pälsen Jersey Petr Vakoč.

I söndagens slutskedet, men kommer han att ha sitt lag worldtourovým svårt att försvara. .

Endast sex sekunder eftersom förlorar andra plats Jan Barta från Bora

Homo väljer

Grupp av elva flyktingar som lämnat klungan under den första timmen av scenen, med trampa nästan fem minuters dominans efter Jeseníkách. Men allt avgjordes förrän de slutliga desetikilometrových cirklar runt Sternberg som resulterade trots den ökända planen Homo.Ryttare har avslutat totalt tre gånger.

Takten i klungan under en lång tid att dra Etixx innan arbetet utförs av tjeckiska val och fredag ​​så besviken polska stabil CCC Proper Polkowice shipping.

På den första Sternberg kretsen var de ursprungliga flyktingarna stenade och grovt bordade två tjecker som föregående dag hade förlorat all ambition att lyckas i den totala ställningar: Leopold König på tjeckiska tricolor val och jan Hirt i orange jersey CCC.

Tillsammans arbetade på Ecce Homo halv minut bly, som kraftfullt men förgäves drog först Petr Vakoč och senare för att ändra Jan Barta och ständigt andra Zdenek Stybar.

I undgått den sista omgången König odpadajícímu Hirt och själv trampade segern scenen.

Štybar påverkat åtal ledande duo kramper och föll, medan från baksidan till framsidan igen drivit igenom Vakoč och hålls som bataljonen prvodivizního Etixxu kvar på toppen.

< p> “det var tufft i dag”, säger han berättade senare tjeckiska mästare Vakoč. ‘Vi gjorde ett misstag när vi lämnade på banan reste König.Först försökte jag ta det själv, men kramperna började fånga mig och de andra kom till mig. Sedan gick han Bartica, med vilken det fanns också Štyby, men han gick in i konvulsioner och föll. Jag är den sista omgången av Nacala med ungefär en halv minut förlust till gruppen framför mig, på kullen var det bara 15 sekunder per kilometer innan jag grupp anlände. ”

König s oemotsagda kommit fram till Šternberk tärning med en marginal på 31 sekunder för triumfen i scenen.

“Det fanns inget annat jag kunde göra var att vinna en etapp här, för efter försökstiden vi förlorat hoppet om totalsegern”, sa han glatt.

Bakom honom kom en grupp av förföljare, som belyste framgång nationella val Karel andra Hník.

“Jag drog Kenya-planet före razzin på de sista kretsarna.Sedan torkade jag bara ut angreppet “, säger Hník, som kör för Cult Energy-danska laget under säsongen. “Vi gjorde det taktiskt bra idag och vi är väldigt nöjda med scenen. Jag visste om jag ville göra någonting i slutet, var jag tvungen att gå ombord 500 meter före mål. De första två dagarna har vi inte gjort så mycket, men idag har vi alla gjort upp för det. Det är min första tävling box på en sådan hög kategori, och det är därför jag är glad. ”

Bakom honom sprang som en tredje mål Jan Barta och fick värdefulla fyra sekunder bonus.Men eftersom i samma grupp med honom kom och Vakoč i rosa jersey tävlingsledare Barta även de som inte tog.

“Det sista backen var mycket svårt”, erkände lagledare Bora. “I sista varvet var jag tvungen att dra bort helt själv och sedan göra samma sak i kongressen. Innan det hjälpte Schillinger mig mycket. Sil’ve fått nog, jag hade bra ben, men svårt var det mycket. ”

Med anlände dem i denna grupp Hirt, en polack Cieslik av Whirlpool, kroatiska Kvasiny från Felbermayr och spanjoren De La Parte av Team Voralberg.

En annan grupp ledde till förlust av Serra 1:18 minuter Etixxu.Nineteenth Stybar förlorade 1:29 minuter.

Det sista steget leder på söndag från Olomouc till Dolan och kulminerar i svåra områden där det kan finnas alla möjliga saker hända. “Etixx det är fortfarande långt borta, har ett starkt lag, men vi får se vad som händer i morgon”, består inte vapen Barta.

Två tjecker kommer att konkurrera om totalsegern.

“Det kommer Det är svårt att kontrollera, det här steget är krävande, säger kappleder Petr Vakoč. “Jag hoppas att detta fungerar.”

Om han kommer att försvara ledningen, skulle det vara hans första etappen race seger i färgerna Etixxu-Quick Step.