Tottenhams Toby Alderweireld: Hunger att vinna något betyder att du kan

Sergio Ramos gjorde en lopp som tog honom över fyra Atlético-försvarare och vidare till Luka Modrics hörnspark. Han snedde sitt språng och huvudet till perfektion och alla som var anslutna till Atlético kan fortfarande se att bollen knivar sig in i det översta hörnet av deras nät. Real skulle vinna 4-1 i extra tid.

“Naturligtvis gör det ont”, säger Alderweireld. “Det var en gång i en livstid chans att vinna Champions League. Vi gav allt på 90 minuter och efter det var extra tid svårt för oss. Jag ser tillbaka hela säsongen och inte bara finalen – vi hade vunnit La Liga förra helgen och två dagar efter finalen, förberedde jag VM med Belgien. Jag har försökt att se på det sättet – inte bara negativen.Men självklart gör det ont om du pratar om det. “Alderweireld påminns den natten på Estádio da Luz i Lissabon om vikten av hänsynslöshet och omhändertagande av de minsta detaljerna. Han tog emellertid en mer allmän punkt bort från Atlético’s slutspel, som hade fört dem över Milan, Barcelona och Chelsea i utkantsrundorna, och det är en som styrker sin övertygelse innan Tottenhams Champions League-grupp E slår på CSKA Moscow på Tisdagskväll. “Det är att varje lag kan vinna Champions League om du tänker på det, säger Alderweireld. “Om du har en bra squad och hungern är där för att vinna något, kan du göra det. Vid Atlético hade vi de stora lagen som Barça, Real, Bayern München – de var alltid favoriterna.Men om du är en riktigt bra grupp, och naturligtvis hade vi också kvalitet – du kan vinna det. Det är det som har stannat hos mig. “Alderweireld säger inte att Tottenham kan vinna Champions League den här säsongen, bara att de borde närma sig vad som är en skrämmande uppgift på CSKA utan ett underdogskomplex. “Vi måste vara säkra på vår kvalitet och säker på att vi kan få resultatet mot något lag,” tillägger han. “Vi behöver inte se för långt in i framtiden, bara spelet efter spel och försök att gå till nästa omgång.”

Leonid Slutskys CSKA är obesegrad i den ryska Premier League sedan i april. kör med 16 matcher – och de gjorde en lovande start på Champions League-kampanjen med en 2-2-rubbning på Bayer Leverkusen, efter att ha blivit 2-0.Spelet mot Spurs kommer att äga rum vid den nya Arena CSKA, 30 000, som öppnades den 10 september. Alderweireld har spelat i Moskva förut – för ett Ajax-lag som också innehöll sina Tottenham-kolleger Jan Vertonghen och Christian Eriksen. Det var mars 2011 och de förlorade 3-0 till Spartak Moskva för att lämna de sista 16 i Europa League 4-0 totalt sett.

Det var ett fientligt tillfälle och Alderweireld förutser mer av detsamma mot CSKA. Ryska klubbar har länge gjort det mesta av deras hemfördel. “Varför? Det är atmosfären, säger han. “Men om jag jämför med det Ajax-laget – var vi alla väldigt unga, men nu vet vi i Premier League hur man spelar svårt bort spel. Ingen är rädd att spela här och spela vårt eget spel.Vi vet att det finns lite mer tryck på oss eftersom vi förlorade vårt första match hemma till Monaco men jag är mycket säker. “Tottenham kommer att ge 250 fans och de har rekommenderat dem att inte bära klubbfärger i staden. Efter våldet mellan England och Rysslands anhängare vid Euro 2016 finns risken för spänning. Det var satt till Alderweireld att han kunde förvänta sig att känna det. “Det är svårt för mig att säga, men i Ryssland är det alltid så här, särskilt Champions League-spel”, säger han. “Vi måste bara fokusera på planen. Resten är inte i våra händer. “Alderweireld har mognat sedan sitt Champions League slutliga utseende för Atlético.Han utmärkte sig på ett säsongslångt lån i Southampton och sedan hans 11,4 miljoner £ flyttade till Tottenham i juli i fjol, har han varit hörnstenen i Premier Leagues mest sparsamma försvar när det gäller mål medgivna. På internationell nivå har den 27-årige också kommit att betraktas som arvtagaren som är uppenbar för [Manchester Citys] Vincent Kompany i belgiska laget – mer information.

Vid Ajax fick jag utbildning om hur man vara säker på bollen, min teknik, och sedan vid Atlético lärde jag mig att försvara, säger Alderweireld. “Det handlade om detaljerna, hänsynslösheten; vara klinisk framför ditt eget mål, vinn varje duell, vara smart. Jag lärde mig så mycket och defensivt växte jag där så mycket. “Diego Simeone (Atlético-chefen) lärde mig att njuta av rena lakan.Även om det är 3-0 eller 4-0, som det var vid Stoke för två veckor sedan, är det saken att få det rena arket, för att få bra nummer. Du tar den mentaliteten hela vägen [till heltidsflöjten] och du tar den till nästa match. Var alltid fokuserad och låt aldrig det gå – det är något jag har lärt mig så mycket. Jag lärde mig det från Simeone. “Simeone är två år äldre än Tottenhams chef, Mauricio Pochettino, och paret spelade tillsammans för Argentina. “De båda gillar att ha ett lag som fungerar väldigt svårt,” säger Alderweireld. “Och de jobbar oss väldigt hårt. Pressningen är likadant lika. Det finns skillnader. Pochettino gillar att spela från baksidan, med uppbyggnaden, ha bollen. Men de är båda vinnarna. De vill vinna allt. De vill vinna varje spel. ”

source: http://spelbolagbonus.info