Fellaini v Pogba och problemet med att spela en Unibet klubbkompis för ditt land

Många ögon kommer att vara på dem. Men när förberedelsen är över och de sista orden uttalats, är det över till spelarna och en av de stora konflikterna kommer att vara mellan två stora spelare på mittfältet. Stort i varje mening av ordet. Paul Pogba kommer mot sin Manchester United-lagkamrat Marouane Fellaini.

Jag medger att jag har blivit förvånad av Fellaini. Han var inte med i Unibet startuppställningen i början av turneringen men han har tvingat sig in. Det sätt som han spelar gör att Belgien kan frigöra Kevin De Bruyne och det är den lösning som Martínez verkar ha avgjort på. Frankrikes försvarare har varit deras riktiga stjärnor vid VM Läs mer

Det är meningsfullt, särskilt när du tittar på hur De Bruyne spelade mot Japan – när han skulle dela defensivt mittfältansvar med Axel Witsel.Om du tittar noga på Japans andra mål mot Belgien ser du Witsel springa från en motståndare till en annan för att försöka förhindra Shinji Kagawa att komma in i en skjutposition medan De Bruyne bokstavligen knappt ens går, bara några meter bort, ser ut som en åskådare.

Jag är säker på att det var det ögonblick som Martínez insåg tanken på att ha De Bruyne i den positionen inte skulle fungera. Lyckligtvis för honom och för Belgien spelade De Bruyne en viktig roll i det vinnande målet i det spelet men då hade Martínez redan tagit fram Fellaini och den stora mannen hade gjort mål och lagt till en verklig närvaro tillsammans med Witsel.

Taktiskt ser Belgien mycket bättre ut balanserad med Fellaini i en innehavarroll och jag tyckte att han hade en riktigt bra match mot Brasilien.Han är en mycket bättre fotbollsspelare än många människor tror och kanske har han inte använts på senare tid på Manchester United. Jag minns spel med Everton när han var mer en spelare, mycket bekvämt med bollen vid hans fötter och spelet framför honom. Han vet hur han ska driva mellan attack och mittfält och han har en mycket bra bevarande av bollen – Brasilien hittade aldrig ett sätt runt honom och han har snabba fötter för en så stor spelare. Han har varit tvungen att förenkla sitt spel, lite liknande det som Pogba har tvingat töja in några av sina angripande instinkter för lagets bästa. strövar mot Brasilien, Förenade mannen hjälper City-spelaren att kunna utnyttja de utrymmen han Unibet behöver för att koppla samman spel och skapa fara.Pogba har också varit imponerande på det sätt som han har anpassat sitt spel sedan VM-starten. Jag skrev tidigare här om hur han behövde kontrollera sitt naturliga glöd till laget och jag tror att han har gjort detta anmärkningsvärt bra i de två senaste spelen. World Cup Fiver: registrera dig och få vårt dagliga e-postmeddelande till fotboll. </P >

Mycket intelligent har han förstått att Frankrike kan räkna med de attackerande leken av Kylian Mbappé och Antoine Griezmann för att låsa upp spel och att hans roll därför är att ge balans tillsammans med den outtröttliga N’Golo Kanté på mittfält två. Jag har verkligen tyckt om vad jag har sett från Pogba i spelen mot Argentina och Uruguay – en taktisk mognad som är kopplad till hans naturliga talang.Enkla passeringar när situationen krävde det mot uruguayanerna och långa, skakande för Mbappé att jaga mot argentinierna.

Att spela mot din klubblagkamrat för en internationell match, eller vice versa, är ganska konstig situation att hitta dig själv i. Fellaini och Pogba kan komma ansikte mot ansikte under denna semifinal och det kan vara en riktig kollision av titanerna. Men de kommer inte att vara de enda i den situationen. Kanté kanske väl kan hitta sig noga med att följa sin Chelsea-lagkamrat Eden Hazard och, vem vet, kanske Olivier Giroud måste ta en straff mot Thibaut Courtois.

Dessa saker händer ibland och det är inte alltid lätt för spelarna. Jag har två goda exempel: Jag kan komma ihåg ett Premier League-spel mellan Arsenal och Chelsea där Thierry Henry gav mig svårt.Han gjorde ett mål efter att ha dragit mig åt sidan och jag kände ett behov av att reagera. Jag gick upp till honom efter att målfirandet hade dött ned och föreslog lugnt att han bytte flanker eftersom jag blev lite irriterad och jag ville inte riskera att skada honom. Edens Hazards VM-glans kan få långsiktiga konsekvenser | Jonathan Wilson Läs mer

Det är en naturlig reaktion från en försvarare – du vill känna din närvaro, särskilt när du känner som om du är i svårigheter. Hur som helst, han bytte flanker och det var slutet på det. Men i allmänhet måste du försöka glömma att du är vänner på fältet.

Thierry kommer att ligga på Belgien för denna semifinal med Frankrike. Naturligtvis är det konstigt för oss att se honom på andra sidan, men jag har inga problem med det. Han arbetar, han har ett jobb att göra.Det måste vara tufft för honom att vara i uppdrag att hjälpa ett annat land att slå Frankrike men jag respekterar det faktum att han bara gör sitt jobb. Och så vitt jag vet erbjöd ingen honom ett liknande jobb med Frankrike, så där går du.

Att komma tillbaka till lagkamraternas situation, här är en berättelse till. Under de senaste veckorna i Frankrike har det talats mycket om 1998 på grund av 20-årsjubileet för vår seger i världscupen och det påminde oss alla om straffsparken mot Italien i kvartfinalen.

Vid då många människor blev förvånade över att se de två ungarna, Henry och David Trezeguet, steg upp och göra mål, särskilt för att Youri Djorkaeff, vår huvudstjärna tillsammans med Zinedine Zidane, inte tog en.Men Youri var en lagkamrat till Italiens Gianluca Pagliuca och när han berättade för killarna som gjorde den senaste dokumentarfilmen som tittade tillbaka på 1998 hade Internazionale-målvakten räddat alla sina straffar i utbildning! Jag hoppas att Giroud inte befinner sig i en liknande situation mot Courtois på tisdag kväll.